Spalarea covoarelor este denumirea generica pentru o serie de operatiuni mult mai complexe.
Iata, de fapt, ce se intampla cu covorul tau dupa ce ajunge la noi:

1. DESPRAFUIREA

Se realizeaza cu ajutorul unui echipament profesional, prevazut cu un sistem de vibrare si absorbtie a prafului. Aspirarea periodica pe care o facem acasa nu elimina praful din profunzimea tesaturii. Nici baterea covorului nu este indicata deoarece afecteaza fibra acestuia.

2. ELIMINAREA PETELOR

Covorul este examinat cu atentie pentru a se identifica petele si natura acestora. Apoi aplicam solutii profesionale care elimina petele. Putem curata astfel urme de grasime, cerneala, cafea, vopsea, etc. Chiar si guma de mestecat.

3. SPALAREA EFECTIVA SI CENTRIFUGAREA

Un tren de spalat, dotat cu 12 perii, realizeaza o spalare eficienta, superioara spalarii manuale. Seturile de perii au duritate diferita si se schimba usor, adaptandu-se la textura covorului. De asemenea, se regleaza si presiunea cu care lucreaza periile, in functie de gradul de murdarire. Detergentii utilizati sunt profesionali, biodegradabili, curata eficient si protejeaza in acelasi timp culorile. La clatire se foloseste balsam care confera o senzatie de prospetime si finete covorului. Dupa clatire, acesta este introdus in centrifuga cu 1300 rpm unde se elimina peste 90% din apa. Se inlatura astfel posibilitatea migrarii culorilor din covor iar durata uscarii este mult redusa.

4. USCAREA

Se realizeaza in camera de uscare, dotata cu generator de caldura, ventilatoare si dezumidificator. Se creeaza astfel conditii optime pentru uscarea covorului, fara a-i fi afectata tesatura. Atentie! Uscarea la soare prezinta riscul de a decolora covorul.

5. NEUTRALIZAREA BACTERIILOR, GERMENILOR SI ELIMINAREA MIROSURILOR

Animalele de companie, fumul de tigara, alti factori externi pot impregna covorul cu un miros neplacut. In aceasta etapa de curatare utilizam substante eficiente, care indeparteaza orice miros si neutralizeaza microbii. Substantele folosite nu sunt toxice, astfel ca nu exista niciun pericol pentru copii, persoane alergice sau animale de companie.

6. FINISAREA

Instalatia de finisat periaza inca o data covorul, il aspira si il parfumeaza. Sunt eliminate astfel si ultimele scame sau fire de par, obtinand un covor curat, cu un miros placut. Acum este gata de livrare!

Telefon comenzi:
0744.90.03.34 - Galati